Кухнята отдавна не е помещение единствено за приготвяне на храна, нито пък е априори женска стая. Тя е център на дома, мястото, където се събира семейството, където посрещаме обични гости, отдъхваме си, наслаждавайки се на домашни ястия и приятни разговори с близките си. Тя е естествено продължение на дневната и неизменна част от ежедневието Ви. Ето защо ние от „Ломбардо“ инвестираме максимални усилия да проектираме уникални кухни по поръчка, които имат модерна и елегантна визия и истинска функционалност. Стремежът ни във всеки отделен проект е да постигнем практично усвояване на кухненското пространство и пълноценно използване на индивидуалните детайли, които разгръщат потенциала на помещението. Ние превръщаме кухнята Ви в стая с характерен стил, който хармонира с нуждите Ви, в специален акцент в дома, който допълва или контрастира с дневната Ви.

Стилни и практични кухни по поръчка

Изборът на подходящо интериорно решение минава през няколко последователни стъпки. На първо място професионалните ни екипи ще Ви напътстват как да разпределите така кухненските модули, че да получите функционална и удобна кухня, в която всичко, което Ви трябва, е на ръка разстояние. Процесът по обмисляне и планиране трябва да е много внимателен, тъй като той включва преценка на архитектурните особености и размерите на помещението. Нестандартните характеристики не представляват проблем за нашия екип от интериорни дизайнери, напротив, те са желано предизвикателство, в което изпъкват артистичният ни поглед за интериорното подреждане и опитът и познанията ни в сферата на обзавеждането.

Втората стъпка е изборът на стил, в който ще решите кухнята си. Ако е самостоятелно помещение, имате свободата да изберете дизайн, без да съобразявате допълнителни детайли. Ако обаче кухнята е свързана с дневната, задачата е да изберете общо послание и мебели, които ще се съчетават. Тя може да бъде открояващ се акцент или допълнение към всекидневната, но при всички случаи е необходимо да има обща интериорна нишка.

Три са най-характерните стилове при проектирането на интериорни решения за кухни по поръчка – класически, минималистичен и модерен. Първият се отличава с погледа към миналото и кухните на обичните ни майки и баби, с носталгия по годините на детството и ретро звучене. Вторият пасва на динамичните личности, това е съвременен дизайн със строгост на детайлите и изчистени линии, изключително функционален. Третият залага на иновативните технологии, както в уредите в кухнята, така и по отношение на аксесоарите. Носи екстравагантност, визионерство, ярки цветове и футуристичен комфорт.

Стъпка №3 е внимателният подбор на материали, които ще ползваме за Вашата кухня. Най-масови са МДФ, ПДЧ и масивната дървесина, а изборът Ви зависи както от средствата, които желаете да вложите в обзавеждането на кухнята, така и от Вашето лично усещане за комфорт и красота. Това, което може да очаквате от нас, е да Ви напомним и да Ви посочим, че първокласните материали по европейските стандарти, които са с висока износоустойчивост Ви дават увереност, че ще използвате кухнята си дълго и без опасност от щети след домакинската работа. Модерните технологии в сферата Ви предоставят безкрайно разнообразие между цветове и тяхното съчетание, фурнири и структури, които правят кухнята Ви абсолютно уникална.

Икономичният подход при избора на кухня е напълно възможен при нас от „Ломбардо“, но никога не е за сметка на основните решаващи удобства, а е свързан най-вече с по-пестеливо прилагане на декоративните елементи. Изключително важно е да изберете първокласни механизми на вратите на шкафчетата, висококачествени дръжки и мебелен обков, тъй като от това зависи издръжливостта и дълготрайността на обзавеждането. При нас ще откриете и разнообразие от домакински аксесоари, уреди за вграждане и други.

кухни по поръчка